Veterinær: Derfor skal du IKKE la hunden din slikke deg i ansiktet!


Har du hund? Da er sannsynligheten stor for at du på et eller annet tidspunkt har fått deg et vått kyss. Noen hundeeiere tillater dette, andre ikke. Men som du vil få vite i løpet av denne artikkelen, er det nok lurest å ikke la hunden din tro at dette er greit.

Hunder slikker mennesker av mange årsaker. Noen av disse er følgende;

  • De kommuniserer
  • De liker lukten og smaken av sine eiere
  • Hunder søker oppmerksomhet – og det får de ofte ved å slikke

En gammel myte er at man kan få sterkere immunforsvar av å ikke være så nøye på om hunden din slikker deg. Men i følge veterinæren Marty Becker, kan det være ganske farlig å få kyss fra hunden din, ettersom hundens munn inneholder baktereier som kan gjøre deg syk.


Her er noen av tingene Marty lister opp:

E Coli
E Coli har du kanskje hørt om før. Dette er en bakterie som kan finnes i hundens munn, og føre til magekramper, feber, brekninger og slapphet.

Ringorm
Ringorm er en soppinfeksjon som setter seg i det ytterste laget av huden din. Dette er faktisk en infeksjon hunder ofte bærer på. Alt som skal til, er et slikk fra hunden din, dersom den også bærer på ringorm i munnen. Dødelig er det ikke – men svært ubehagelig, og noe du helst vil være foruten.

MRSA
Meticillinrestistente gule stafylokokker er noe du helst vil være foruten. Dette kan føre til at du utvikler staphylococcus aurerus, som gjør det restistent mot penicillin. For hunden din er i utgangspunktet dette ikke noe farlig, men et slikk på munnen din kan være nok til å smitte deg dersom den bærer på denne bakterien.

Konklusjonen er; ikke la hunden din slikke deg i anskitet, eller åpne sår.

Her er en video som forklarer problematikken nærmere.Del gjerne denne informasjonen med dine venner på Facebook som har hund!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->