Vennens datter har kreft – så da strikker hun denne Disney-parykken til henne.


Holly Christensen hadde en venninne med en liten datter som fikk kreft, og da ønsket hun å gjøre hva hun kunne for å bidra til at jenta fikk det litt bedre.

Svaret ble å lage parykker, inspirert av blant annet Disney. Parykkene har nå ikke bare hjulpet datteren til venninnen, men også andre barn som har mistet håret i kampen mot kreften.

Det å miste håret gjør at mange føler de mister en del av sin identitet. For barn kan sjokket av å miste håret være enda verre enn for voksne.


Holly er selv mor til tre, og den aller første parykken var en rød parykk, inspirert av havfruen.

Hun forteller at å lage parykken var mer enn bare for gøy; «Jeg vet hun gikk gjennom en vanskelig tid, og det å miste håret kom på toppen av det hele. Så jeg tenkte å lage en varm parykk som kunne gjøre hverdagen hennes litt morsommere – alle barn elsker jo å kle seg ut.»

Etter å se hvor fornøyd Lily ble med parykken, skjønte Christensen at dette var noe flere barn ville ha glede av. Hun ville derfor få parykker ut til barn som hadde gjennomgått kjemoterapi over hele landet.

Ved hjelp av partneren sin Bree, ble prosjektet realisert: «The Magic Yarn Project» lager nå garn-parykker for barn. Og ved hjelp av litt oppmerksomhet på Facebook, begynte ballen å rulle. Nå har hun blitt kontaktet av hundrevis av mennesker verden over, som ønsker å bidra.

Hittil har Christensen og de andre frivillige laget mer enn 100 unike parykker til barn som har mistet håret i kampen mot kreften.For et fantastisk initiativ! DEL gjerne om du er enig!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->