Tenåringen ser en blind mann miste penger, og at kvinnen bak tar dem. Det han gjør videre? Fantastisk!


Joey Prusak (19) fra Minnesota i USA, er en hardtarbeidende tenåring. Han har siden åttenendeklasse jobbet i restaurantkjeden «Dairy Queen», og er nå daglig leder for én av restaurantene.

Da en blind kunde kom inn og bestilte mat, mistet han en 20-dollarseddel på gulvet, uten å merke det selv. Kvinnen bak ham i køen, plukket den opp – men tok den selv i stedet for å gi den tilbake til mannen som mistet den.

Joey fikk med seg hendelsen og ba kvinnen pent om å returnere pengene til mannen. Hun nektet og påstod at pengene var hennes. Heldigvis gav ikke tenåringen seg så lett.


«Dersom du ikke returnerer pengene til mannen, må jeg be deg om å forlate restauranten. Jeg vil ikke servere mennesker med så lite respekt for andre.»

Kvinnen stormet ut av restauranten – uten å levere tilbake pengene. Joey bestemte seg derfor for å ta 20 dollar fra egen lomme, og gi til den blinde mannen.

«Jeg ønsker å gi tilbake 20-dollarseddelen du mistet. Jeg vet det ikke er samme seddel – kvinnen bak deg i køen tok din, men den er like mye verdt.»

Den blinde mannen takket for pengene – men det stoppet ikke der. Joey er ydmyk,  og han meldte ikke fra om hendelsen til sjefen sin. Men en annen restaurantgjest fikk med seg det hele og sendte en e-post til Nancy, sjefen til Joey.

Denne unge mannen med et stort hjerte, er det nok mange som kan lære noe av.

Se et nyhetsinnslag her – og DEL gjerne med dine venner om du synes Joey fortjener det!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->