Tenåringen aksepterte tilbudet om skyss hjem – lite ante han at livet skulle forandres for alltid.


Noen mennesker vil gjøre alt som er nødvendig for å komme videre i livet. En tenåring bestemte seg for at i stedet for å vente på at livet skulle skje, skulle han møte sin skjebne midt imot. Han dro til den «rike» delen av byen med bare et busspass og ingen penger. Han skulle gjøre noe han aldri hadde gjort før, men han måtte gjøre det.

Livet var surt for den 16 år gamle Chauncy Black på måter de fleste av oss aldri kunne forestille seg å måtte leve med. Selv om han hadde et sted å bo hos sin mor, hadde han ikke noe å spise. Den stakkars gutten var sulten! Så han bestemte seg til å dra et sted han visste det var mange velstående mennesker og masse mat – en matbutikk i et «overklasse»-nabolag i USA.

Selv om han ikke hadde penger, klarte Chauncy å samle opp nok småpenger til en bussbillett som ville få ham dit og hjem igjen. Planen hans var å tilby arbeid i bytte mot mat. Men han forventet aldri at et møte med en fremmed ville ende opp med å forandre livet hans for alltid.

Foto: FB/Matt White


Når han var inne i matbutikken, nærmet Chauncy seg en fremmed og spurte om han kunne bære maten til bilen i bytte mot en pakke med smultringer.

Den hyggelige fremmede, Matt White, ble rørt av den unge mannen sin forespørsel.

«Denne gutten så ut som han hadde blitt skrudd ned 100 grader. Han så sulten og knust ut. I mitt hjerte ropte jeg høyt «Ja!»

Men til ham snakket jeg med vanlig stemme, og sa: «Ja, vi skaffer deg noen smultringer.»

Matt fant snart ut at Chauncy ikke hadde telefon, bare et busspass og en sulten mor som ventet hjemme. Chauncy var avhengig av en snill fremmed gode for å hjelpe til med å mate ham før han returnerte innen en time.

Vel, Matt skulle ikke bare gi ungdommen en enkelt pakke med smultringer og la det være med det. Det var tydelig at barnet trengte en hjelpende hånd. Hvordan kunne han ignorere det? Den gode samaritanen fortsatte å laste opp vognen med alle slags godsaker som Chauncy kunne ta med hjem til sin mor.

«Så, unødvendig å si, han og jeg gikk på en kjøpesenter. Vi hadde så mye moro! Vi har frokostblandinger og frosne grønnsaker, pizza, Cheetos, meloner og pasta, peanøttsmør, melk, såpe, tannbørster, bare Litt av alt.»Mens de kjøpte etter alle de tingene til Chauncy og hans mor, oppdaget Matt at den oppsiktsvekkende unge mannen var en jus-student, og han prøvde å få en jobb for å hjelpe sin mor til å betale leie.

«Denne gutten var fantastisk. Han fortalte meg at han en dag ville bli rik og eie sitt eget firma, slik at han kunne hjelpe andre mennesker i hans nabolag og kjøpe dem dagligvarer slik som meg. Jeg var i ærefrykt.»

Selv om Chauncy hadde en vanskelig start i livet, hindret han ikke ham fra å ha store drømmer om å hjelpe andre i nød.

Chauncey ble tilbudt skyss i stedet for å ta bussen, så han aksepterte – men da han kom hjem, forventet han og hans mentalt syke mor ikke at den fremmede skulle dette for dem.

«Jeg ga ham en tur hjem, slik at han ikke måtte ta bussen, og da vi kom til huset hans, ble jeg virkelig ydmyk. Han og hans mor hadde ingenting. De hadde ikke engang senger eller møbler. De sov på madrasser laget av soveposer, de hadde to lamper og ingenting i kjøleskapet.»

Matt kunne fortelle at Chauncys mor var ufør – hun ristet ukontrollert, og det var vanskelig for henne å gå.
Da de to pakket ut dagligvarene, kunne Matt se håpet komme tilbake til Chauncys øyne. Det var som om han bare var et vanlig barn igjen.

«Da jeg dro, ga han ham en klem og sa at han ville vokse opp til å bli en utrolig mann. Jeg vil aldri glemme den klemmen. Det betydde mer for meg enn noen besittelse jeg har .»

Men det «farvel» var egentlig ikke slutten på denne vakre historien. Matt forlot ikke Chauncy med en masse dagligvarer den dagen. Han opprettet en GoFundMe- konto for å skaffe penger til de nødvendighetene som denne familien desperat trengte.

Chauncy trengte bukser til sin mor. Han ble selv skamfull over sine hullete klær. Men, Chauncy fikk ikke bare et gavekort på 10 dollar – utrolige 341 000 dollar ble donert som svar på denne families grunnleggende behov.

Det innebar også at Chauncy kunne kjøpe utstyret han trengte for å starte sin egen gressklippervirksomhet.

Det betydde også at han endelig kunne få en ekte seng å sove i.

Dette var stilig snilt av Matt White! Se video om historien nedenfor og del gladsaken på Facebook!

LOOK!!!!!
AHHHH!!!!!!!
It's happening!!!! In 3 weeks Chauncy went from no mower, no support, no resources to this!!! Look how incredible this community is!! How good our city and God's people are!! It's so unbelievable!!!! Thank you Rob!!! You are a living angel!! Thank you everyone!!! Look at him go!!! Hahahahaha!!!! Yes!!!!

Posted by Matt White on Tuesday, July 5, 2016


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->