Læreren hadde sett seg lei på barns holdninger – ba foreldre lære dem disse 3 viktige tingene.


Som foreldre vil man gjerne at barna skal få en god start på livet ved å lære dem å være produktive på et tidlig stadie. Men én manns facebookinnlegg kommer med gode råd fra et annet perspektiv, nemlig lærerens. Verdifulle poeng som vi ofte overser.

Jonas Harrysson hadde vjobbet som lærer i over 16 år. Han har sett det meste, men de siste fem årene har han lagt merke til en urovekkende trend hos elevene som kommer inn i klasserommet hans. Holdningene deres hadde endret seg. Jonas var lei av å bryte opp slagsmål når ungene nektet å dele leker og skolesaker med klassekameratene sine. Etter å ha prøvd å irettesette elevene, gikk det opp for han at problemet kan kun løses av foreldrene.

I et langt facebookinnlegg delte Jonas tankene sine. Men han forventet kanskje ikke at innlegget skulle spre seg så raskt som det gjorde. Det originale innlegget fikk over 15.000 likes og er blitt delt over 16.000 ganger og har fått over 800 kommentarer. Til og med etter at det ble oversatt, fortsatte det å spre seg enda mer.

Les hva den svenske læreren har å si nedenfor.


Jeg har jobbet med barn i 16 år og et par ting jeg har lagt merke til er at enkelte ting blir barn bare verre og verre på.

1. Barn har store vanskeligheter med å kjede seg! Det må liksom alltid skje noe. Det er ikke farlig for barna å kjede seg i ny og ne. Bare fordi de ikke har det gøy betyr ikke at de ikke får det gøy før eller siden.

2. Mange foreldre er kjempestolte, til og med hovmodige bare fordi barnet deres kan lese og telle litt allerede på førskolen. Å lese og å telle vil de lære snart nok uansett. Istedet bør foreldre lære dem å leke med andre, være en god venn og dele med andre.

3. Mange barn har vanskelig for å vise takknemlighet ovenfor både andre barn og voksne. Hva skjedde med «Takk», «Takk for maten» og «Takk for turen»?

Jeg har ikke barn selv, men når jeg i fremtiden får det, vil jeg lære dem disse tre tingene. Foreldre: La oss lærere ta oss av å lære dem å telle, skrive og lese og lær dem heller disse viktige tre tingene før dere slipper dem avgårde.

DEL saken hvis du synes Jonas har rett!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->