Faren setter båndopptaker i lommen på 10-åringen sin før han går til skolen – og avslører sin største frykt.


Vi liker å tro at ingen kjenner sitt barn eller barnebarn bedre enn foreldrene. Det er derfor det kan komme brått på når de utviser forstyrrende atferd. Forestill deg hvor mye vanskeligere det kan være for barn med nedsatt funksjonsevne fortelle noen når de opplever problemer.

Dette er historien om hvordan en far, som hadde en autistisk sønn begynte å vise tegn på emosjonelle problemer, måtte ta i bruk ekstreme tiltak for å fange mobberne på fersk gjerning.

Alenefaren Stuart Chaifetz i delstaten New Jersey hadde en 10 år gammel autistisk sønn som het Akian, som gikk på en spesiell skole for funksjonshemmede, i skoledistriktet Cherry Hill i over et og et halvt år.

Chaifetz, som beskrev sønnen som “fantastisk og lykkelig”, ble bekymret når skolen plutselig begynte å sende hjem notater som beskrev sønnens voldelige oppførsel.

YouTube / abc NEWS


Med en gang begynte han å undersøke, for å finne ut hva som utløser sønnens utbrudd. Han kom ingen sted og Akians emosjonelle vansker ble bare verre og verre.

Kunne det være noen i klasserommet kanskje? Chaifetz bestemte seg for å plassere en båndopptaker i sin sønns lomme før han gikk på skolen en dag.

Etter å ha lyttet til opptaket, skjønte den knuste faren at mistankene hans hadde vært midt i blinken. I løpet av seks timer med lyd, hørte han en læreren og lærerassistenten mobbe den unge gutten til han gråt.

Akian ble rakket ned på, skreket på om å “holde kjeft” og til og med kalt “en liten drittsekk” av lærerens assistent. Innspillingen fanget også flere upassende samtaler mellom dem om å drikke seg fulle og bedrive seksuelle aktiviteter rett foran barna.

Det mest hjerteskjærende beviset på hele opptaket avdekket at Akian regelmessig ber om å få treffe faren sin som en form for trygghet. Han ble nektet dette om og om igjen, noe som sender ham inn i en 30 minutter lange gråte- og raserianfall.

YouTube

Chaifetz visste lydopptakene ikke kunne brukes i retten i delstaten New Jersey, men han bestemte seg for å sende den til rektoren på skolen uansett. Dette førte til at lærerens assistent rettmessig ble sparket, selv om de fryktelige og motbydelige overgrep hun rettet mot Akian aldri ble snakket om. Enda verre, ingen av de andre voksne som var til stede den dagen, inkludert læreren, ble sagt opp.Se en video av opptaket her og DEL saken om du støtter faren!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->