Moren publiserte en amme-video med sin 4-år gamle datter på nett – og er rasende på reaksjonene.


Leanne Allerton er en mor som poster masse videoer på YouTube. Den nyeste av hennes videoer viser at hun ammer sin 4 år gamle datter, en video som har fått over 1 million visninger.

«Jeg publiserte videoen for å rette fokus på amming, det er garantert andre mødre der ute som gjør det samme men som ikke tørr å snakke om det,» forklarer Leanne til Daily Mail.

Mens mange kommer med støttende kommentarer, har det også florert med kommentarer fra mennesker som mener at det Leanne gjør er helt feil, siden barna hennes er altfor gamle til å ammes. Leanne ammer nemlig også sin sønn, og han er hele 5 år gammel!

«Det er vår tid sammen. Det er bare vår rutine og vårt liv,» forteller Leanne.


Leanne mener at ammingen bør stoppe når barnet er gammelt nok til å forstå hva som skjer. Hun bruker sin eldste sønn, Georgie, som et eksempel:

«Med Georgie snakket jeg bare med ham og forklarte at nå var han blitt en stor gutt, og det var på tide å stoppe,» sier hun.

HelseNorge skriver at «De første seks månedene er det ingen grunn til å gi barnet annen mat og drikke enn morsmelk så sant barnet vokser som det skal.»

Til sammenlikning melder KK at de fleste norske kvinner som ammer, trapper ned litt før eller litt etter at barnet er ett år.

– Vi vet at barn med fordel kan ammes til de er to år og gjerne lenger enn det, hvis mor og barn trives med ammingen, sier lege og medisinsk rådgiver ved Nasjonal kompetansetjeneste for amming, Solveig Thorp Holmsen, til KK.

Hva synes du om å amme barn som er 5 år? Se videoen under, og legg igjen en kommentar i kommentarfeltet vårt!
HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->