Moren blir paff da den fremmede håner barnet hennes – da gir 7-åringen det perfekte svaret.


Barn kan lære oss mye. De er ærlige og kan lære oss litt om hvordan vi skal oppføre oss overfor våre medmennesker.

Nettopp det er denne historien et utmerket eksempel på. Historien ble fortalt på Hrtwarming for første gang og har spredd seg i rekordfart. Les historien her, og del den gjerne til dine venner som en påminnelse om at vi bør høre mer på våre barn!

«Jeg er i butikken og handler med mine to sønner. De er fem og syv år gamle, og hendelsen fant sted tidlig i desember.

Mannen i kassa, sier til sønnene mine: «Gleder dere dere til jul?»


Sjuåringen: «Vi er ikke kristne, vi er jøder. Vi feirer Hannukah!»

Femåringen: «Mjau!»

Mann: «Alt det der er det samme for meg; jeg synes alle religioner er like dumme.»

Denne mannen er alltid ganske frekk, så jeg tar meg ikke bryet med å svare ham. Femåringen min fortsetter å mjaue, mens syvåringen min hjelper meg med å pakke ned varene mens jeg leter etter bankkortet mitt.

Deretter sier han til femåringen min som drikker på en juice; «Skal du fortsette å holde i juicen din, eller skal du legge den i posen?»

Han får et mjau som svar.

Så sier han, med utrivlig stemme; «Den mjauingen er virkelig irriterende og uforskammet. Du må slutte med det der!»

Jeg blir helt paff i et lite øyeblikk, og vet ikke hvordan jeg skal reagere. Men så kommer syvåringen min og sier følgende, med en rolig og tålmodig tone; «Broren min er autist, og han prater ikke enda, men han elsker dyr. Når han mjauer prøver han sitt beste for å være vennlig, så du burde prøve å være litt oppmuntrende. Og moren din burde ha lært deg å ikke hakke på dem som er mindre enn deg!»Femåringen mjauer en gang til, og mannen i kassa sitter flau og ser ut som et spørsmålstegn. Jeg hadde fått betalt i mellomtiden, og jeg tok stolt med meg guttene mine og gikk ut fra butikken med rak rygg!»

Barn er så kloke – og oppfører seg ofte mye bedre enn oss voksne! DEL gjerne historien med dine venner!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->