Kvinnen putter diskret fingeren i drinken. Når neglelakken endrer farge, ringer hun politiet.


Dessverre dukker det stadig vekk opp tilfeller, både innenlands og utenlands, hvor kvinner og menn blir dopet ned. Menn kan bli ranet, og kvinner kan i verste fall bli voldtatt.

En metode gjerningsmennene bruker for å få i ofrene sine dopet, er å putte det i drikken deres. Disse tidligere studentene fra North Carolina State University, har bestemt seg for å gjøre noe med problemet.

I forbindelse med et prosjekt på universitetet, utviklet de en løsning som kan beskytte kvinner. En spesiell neglelakk kan avsløre om en drink inneholder narkotika eller ikke. Alt de må gjøre, er å røre i drinken med fingeren. Om den inneholder et farlig stoff, skifter neglelakken farge.


Prosjektet har fått navnet Undercover Colors, og de oppdaterer tilhengerne sine på Facebook om sin fremgang. De planlegger også en helt gjennomsiktig neglelakk, som menn også kan benytte seg av.

Produktet er fortsatt i utviklingsfasen, men selskapet har lovet store nyheter i 2017 – så det er lov å håpe at det snart kommer på markedet.

En av de største fordelene med neglelakken, er at det er en diskret måte å avsløre gjerningsmenn på. Det er enkelt, raskt og man slipper andre verktøy. Om testen er positiv, kan man ta kontakt med politi eller sikkerhetspersonell.

Del gjerne videre om du synes dette var en god ide!
HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->