Ikke kjøp blåbær på butikken – slik skaffer du enkelt uendelig tilgang hjemme!


Hadde det ikke vært deilig med søte blåbær, tjåk fulle av vitaminer og mineraler? Det kommer godt med i din neste smoothie eller frokost.

Desverre er blåbærene på supermarkedet dyrt og måten de blir fremstilt på bærer preg av hast. De er gjerne store, men mangler smak. Hopp over de dyre jukseprisene på supermarkedet og plant dem selv.

Blåbær som plantes om våren er gjerne perfekte og klare til å plukkes om høsten, så her er det bare å hive seg rundt(!)

Her kommer seks tips fra DIYEverywhere for å få det beste resultatet.


1. Vær kresen
Før du planter den første busken din, gjør litt research og pass på at du får den busken som vokser best i klima der du befinner deg. Noen klarer seg bedre i fuktig vær, noen i temperaturer helt ned mot frysepunktet.

2. Mål pH-verdien
Jorda skal være litt sur, men ikke for sur – den ideelle PH-verdien for jorda når du skal dyrke blåbær er mellom fire og fem.

3. Plant riktig
Blåbærene trenger rikelig med sollys og bra jord. Hvis du planter rett i bakken, velg en plass med masse sollys og sett buskene cirka halvannen meter fra hverandre. Skal du plante i potte, bruk en potte som er minst 18 tommer i diameter og gi dem et par tommer vann i uka.

4. Pass på!
Beskytt blåbærene fra insekter, fugler og andre sultne kryp med bambuspinner og et finmasket nett eller myggnetting.

5. Hold det gående
Blåbærbusken kan produsere i opptil 20 år(!) For å sikre at hver busk er sunn og frisk, beskjær buskene med et par års mellomrom. Busker som nylig er blitt beskjærte produserer ikke bær det året de beskjæres, så pass på hvilke busker du beskjærer hvilket år.

6. Knip dem når de er på sitt beste
Bær som plantes om våren er som regel klare for plukking i juli. Etter at de har fått blåfargen i seg, vent et par dager med å plukke dem. Modne bær faller av busken og rett i hånden din.

Blåbær er en kjempefin måte å dekorere bakhagen eller balkongen på.DEL saken på facebook, hvis du ble inspirert til å prøve selv!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->