Hun heller litt babypudder i hagen – og resultatet? Dette skal jeg teste selv!


Mødre verden over har ofte en liten flaske med babypudder/talkum lett tilgjengelig. Også voksne bruker dette talkumpudder – for eksempel for å klatre, eller for å forhindre gnaging.

Siden babypudder er så billig, er det ingen grunn til å ikke ha en flaske på lur. Flaskene er små, og rekker langt. Her har vi funnet frem en hel del bruksområder for talkumpudder som du kanskje ikke var klar over!

Fjern fettflekker fra klærne
Å fjerne fettflekker kan være vanskelig. Uansett hvor mange ganger du vaske klærne, forsvinner ikke flekkene. Her kan talkumpudder være løsningen. Det trekker til seg det meste av fuktighet, og ved å gni talkumpudder på flekken, kan du klare å fjerne det meste av fettet. Etterpå vasker du klærne som normalt.


Bli kvitt knirking i gulvet
Om du plages med knirkende gulv, vet du hvor irriterende det kan være. Her kan faktisk talkumpudder gjøre underverker! Ha talkumpudder mellom gulvplankene, og knirkingen vil forsvinne.

Kaldere seng
En varm sommerdag kan være nattesøvnens verste mareritt. Strø litt talkumpudder på senga di før du legger deg. Det vil hjelpe deg å holde deg kald, og sengetøyet vil føles mye bedre.

Få tykkere øyevipper
Så og si alle maskaraer lover tykkere øyevipper og mer volum. Men visste du at ved å drysse litt talkumpudder på øyevippene dine før du bruker mascara, vil de virke mye tykkere?

Fjerne sand etter en tur på stranda
Om du har problemer med sand som sitter fast i huden din etter en lang dag på stranda, er talkumpudder din venn. Dryss talkumpudder på kroppen din, og den våte sanda vil tørke opp og kan enkelt børstes bort.

Bli kvitt maur
Om du har et maurproblem i hagen, kan du drysse talkumpudder i gresset, i beddene eller andre steder du har problemer. Maur liker ikke dette, og vil holde seg unna – i tillegg slipper du maurmidler med masse kjemikalier!

Bruk på innsiden av hansker
Om du bruker oppvaskhansker, vet du hvor vanskelig de kan være å ta av og på. Litt talkumpudder redder dagen!

Flickr / ccarlsteadGi nytt liv til gamle kort
Om du har en gammel kortstokk hvor kortene henger sammen, vil talkum løse problemet ditt og gjøre kortstokken som ny! Ha kortene og litt talkumpudder i en liten pose, og rist et par ganger. Ta ut kortene, og rist av talkumpudderete – og vips er kortene enkle å stokke igjen.

Disse tipsene var jeg ikke klar over! Har du flere tips? Legg igjen en kommentar!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->