Gro disse tre helbredende plantene hjemme – og slipp legebesøk.


Å ha planter med helbredende egenskaper hjemme, betyr at du kanskje kan slippe enkelte medisiner eller legebesøk. Så, om du har plass til tre planter i en vinduskarm, er det disse tre vi presenterer her du burde gå for.

Basilikum

Pixabay


Basilikum er mer enn en ingrediens til pizza og pasta. I Frankrike kalles urten l’herbe royale, takket være sine mange helsefordeler.

I gamledager ble basilikum blandet med vann for å roe ned magen etter mat, tygd for å dempe hoste, dampet for å fjerne hodepine, og brukt på insektsstikk for å roe kløen. I tillegg inneholder basilikum mye vitamin K, og har antibakterielle egenskaper.


Aloe Vera

Pixabay


Aloe Vera har blitt brukt i tradisjonell medisin, så langt som 6 000 år tilbake – på malerier fra oldtidens Egypt, finner man Aloe Vera planten flere steder.

Aloe Vera blir tradisjonelt brukt for behandling av sår og til hudproblemer. I dag blir Aloe Vera brukt til behandling av blant annet astma, diabetes, epilepsi og psoriasis. I tillegg blir planten ofte brukt i skjønnhetsprodukter.

I følge British journal of General Practice, virker planten godt for fordøyelsen din. Juice av Aloe Vera kan blant annet dempe inflammasjon i dine indre organer.

Kamomille

Denne populære blomsten er ikke bare fin å se på, men kan også gi deg flere helsefordeler. Vitamail ramser opp flere av fordelene kamomille kan gi deg; » På grunn av sine avslappende egenskaper kan kamomille bidra til å redusere stress og nervøsitet, og forebygge urolig søvn.

Nyere forskning antyder også at kamomille kan ha en krampeløsende, angstdempende og anti-inflammatorisk effekt i kroppen.

De vanligste metodene for inntak av kamomille er å brygge blomstene som te, eller ta den som kosttilskudd.»

Da er det bare å rydde vinduskarmen og sette i gang! DEL gjerne denne artikkelen med dine venner!
HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->