Forskning: De som snakker til kjæledyrene sine er ikke dumme – snarere tvert i mot!


Er du av typen som snakker til hunden din? Eller har du en katt som du pleier å koseprate litt med etter jobb?

Ny forskning har nå vist at det finnes en forklaring på hvorfor vi snakker med kjæledyrene våre, med det er kanskje ikke det du skulle tro. Selv om de ikke alltid prater tilbake er kjæledyr gode lyttere og nå mener forskerne nemlig at dette er et tegn på intelligens. Hos mennesker, altså.

«Historisk sett har personifisering av objekter blitt betraktet som barnslig eller tullete, men det er faktisk et biprodukt av menneskets utviklede hjerne» sier Dr. Nick Epley, professor i adferdsvitenskap ved Chicago University til Daily Mail.

Foto: Pixabay.com


Vi mennesker har en tendens til å tillegge ting personlige egenskaper hele tiden, uten å tenke noe videre over det. Det er også derfor vi navngir hunden, katten, bilen og båten vår.

Man skulle tro at dette er en barnslig væremåte, siden barn ofte gjør dette med lekene sine, men forskerne mener det motsatte.

Foto: Pixabay.com

Å navngi noe du er glad i er et tegn på å være smart.

Så neste gang du kommer i prat med dyrene dine, skal du ikke føle at du oppfører deg barnslig, men heller sette pris på at du har en sprell levende fantasi og et aktivt intellekt.

DEL saken med dyrevennene dine, hvis du også prater med dyrene dine!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->