Dette vitaminet vil holde myggen borte hele sommeren!


Mygg må være en av de mest irriterende skapninger på jorda.

Vi vet alle hvordan det er at turen blir avbrutt av ustanselig kløe, eller å ligge våken hele natten og lytte til summingen til små insekter som flyr rundt på jakt etter blodet vårt.

Det er mange måter å avverge insekter på, alt fra hvitløk til mynteolje, og det er en ting disse har til felles; de produserer lukt som myggen rett og slett ikke liker.

Men det finnes andre løsninger også – se tipsene nedenfor.


1) Ta et kosttilskudd med vitamin B1
Mange mennesker sverger til vitamin B1 som myggmiddel, selv om det er vanskelig å finne noen forskning på området. B1 har også en mange andre helsemessige fordeler, så hvorfor ikke gi det et forsøk?

Den anbefalte doseringen er 25-50 mg tre ganger om dagen. Dette fåes på apotek, men det er også vanlige matvarer som har høyt innhod av vitamin B1 som gjør deg mindre attraktiv for myggen! Solsikkefrø, bønner, fullkorn og ølgjær, samt grønnkål, blomkål og brokkoli vil hjelpe.

2) Vær forberedt
Ta B1 kosttilskudd to uker i forveien – dette er omtrent så lang tid det tar for at vitaminnivåene skal bygge seg opp i kroppen. Vitamin B1 vannløselig, noe som betyr at det skylles vekk fra kroppen svært raskt. Spis B1 kontinuerlig å ta det i pilleform, og den vitamin-rike maten som nevnt ovenfor.

3) Bruk mindre insektspray
De fleste insektsprayene inneholder nevrotoksiner som permetrin og DET. Vi absorberer mye av dette gjennom huden og disse kjemikaliene går rett i blodstrømmen. Det er noen tilfeller der spray kan være det tryggeste alternativet, men på steder der mygg ikke bære alvorlige sykdommer, kan det være verdt å prøve naturlige alternativer.

4) Naturlig avskrekking
Hakk opp fersk persille, og bland med eplecidereddik, og la det stå i et par timer. Eller lag en enkel blanding av olivenolje og eteriske oljer, dufter som er kjent for å avskrekke insekter. Sørg for å fortynne de eteriske oljene, slik at de er trygge å bruke på huden din.

5) Slutt å gi myggen et hjem
Mygg hekker i stillestående vann, så prøv å tømme eventuelle tomme blomsterpotter, fuglebad eller takrenner som kan være ideelle hekkeplasser for myggen. De liker ikke å dra så langt fra sine hjem, så hvis de ikke kan formere seg i hagen din, vil du trolig se mye mindre av dem.

Det er mange måter å holde mygg unna og du trenger ikke å sterke kjemikalier på huden for å gjøre det. Prøv heller å bruke naturlige, hjemmelagde lønsnger og vær klar over hvor myggen hekker.

Merk at hvis du reiser et sted med risiko for malaria, gul feber, zika-viruset eller andre alvorlige sykdommer myggen bærer på, bør du oppsøke legen din for å diskutere strengere måter for å avskrekke myggen og trygge deg selv.DEL gjerne disse tipsene med dine venner på Facebook!

Forsidebilde og kilde: RemedyDaily


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->