Denne populære metoden for å fjerne flått, bør du absolutt IKKE bruke!


På Facebook har det den siste tiden dukket opp en video som viser det som skal være en effektiv metode for å fjerne flått.

Videoen viser noen som dynker en flått i peppermynte-olje, noe som får den til å slippe taket. Videoen har blitt sett mer enn 37 millioner ganger!

Pepermint ulje, "smrt krpeljima" !!


Posted by Vjeko Zahej on 27. april 2017

 

Men selv om dette ser veldig effektivt ut, advarer ekspertene om at denne metoden kan øke risikoen for farlige sykdommer.

«Flått bærer alle slags sykdommer,» fortalte entomolog Dr. Neeta Connally nylig til KFGO.

«Disse sykdommene er allerede injisert i huden når flåtten biter seg fast, og vi ønsker ikke å fremprovosere en reaksjon hvor flåtten overfører enda mer bakterier i bittet, og det er akkurat det som skjer når man dynker dem med peppermynteolje.

Det er også flere kilder som fraråder oss mot å bruke typiske «kjerringråd» som neglelakk og liknende for å fjerne flåtten.

«Målet ditt er å fjerne flåtten så fort som mulig – ikke vent på at den skal løsne», skriver Centers for Disease Control and Prevention.

Den korrekte måten å fjerne flått på er ved å bruke en pinsett. Ta tak i flåtten så nær huden som mulig, vri rundt og trekk den ut med jevnt trykk. Rengjør deretter bittet og hendene med desinfiserende alkohol, eller med såpe og vann.DEL gjerne denne artikkelen videre så ikke flere lar seg villede!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->