Alle kjenner til denne populære sangen, men veldig få vet hvem som egentlig sang den.


Når Israel Ka’ano’i Kamakawiwo’ole begynner å spille det første verset av «Somewhere Over The Rainbow», blir de fleste med ett bergtatt av den fantastiske stemmen og den rolige ukulelespillingen. Men, bak stemmen, gjemmer det seg en mann som har rørt millioner av mennesker med sine musikalske ferdigheter, og sin frivillige innsats for prosjekter på Hawaii.

Men det mange ikke er klar over, er at låta originalt stammer fra Trollmannen fra Oz. Balladen ble skrevet av Harold Arlen i 1939, og blir fremført i starten av filmen. Israel sin versjon er en blading av originallåta og «What a Wonderful World», og gjorde den populær igjen da han gav den ut i 1993.

YouTube

Israel ble kjent som den «Snille Kjempen», takket være sin myke stemme. Dessverre hadde han vektproblemer, som førte til store helseproblemer.


YouTube

Til slutt tok problemene knekken på kroppen hans, og i 1997 gikk han bort – bare 38 år gammel. Men han etterlot oss alle en fantastisk gave; musikken. Hør på denne sangen, og det er lett å forstå hvorfor han fortsatt er populær verden over!

DEL gjerne musikkvideoen videre med dine venner!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->