10 sprø men nyttige hagetips som holder skadedyrene borte og gir bedre vekst


Hagearbeid kan være tidkrevende greier, spesielt hvis du har vanskelig for å få dine planter og grønnsaker til å vokse ordentlig.

Noen ganger kommer de beste ideene i form av merkelige tips, som vi har samlet i denne listen.

Hvis du leter etter måter å sprite opp hagen, prøv et av disse uvanlige tipsene!

Les listen nedenfor.


Sakk ned spredningen av sykdom på planter med gamle mynter
Plantesykdom kan ødelegge en hel avling i hagen din. Hvis du ønsker å redde dine planter uten å ty til kjemikalier, stikk en kobbermynt i den dårlige grenen. Kobber skal bidra til å forsinke spredningen nok til å høste avlingen den sesongen.

Hold melonene trygge med nylon
En av de beste måtene å vokse meloner er på et espalier som holder skadedyr og sykdommer unna frukten. Imidlertid kan vekten trekke melonene av stilken før de er modne. Hold melonene på grenen lenger ved å kutte et stykke av en gammel strømpebukse og slipp melonene oppi.

Hold skadedyr i sjakk med dunker
For å beskytte miljøet og holde plantene dine trygge fra insekter og dyr, bruk vanndunker. Kutt bunnen av og sett over nye planter.

Start plantingen av frøene i sitronskall
Hold tidlige frøplanter trygge, gi dem ekstra næringsstoffer og legg til flere næringsstoffer i bakken med en sitrusfruktskall. Tilsett litt jord og plant. Når den har slått rot, plant hele greia i bakken. Fruktskallet vil til slutt brytes ned og legge til flere næringsstoffer i jorda.Hold skitten ute av neglene
Før du går ut for å grave i jorda, kjør neglene over et såpestykke. Såpen vil legge til en buffer innunder neglene. Bare skyll det bort når du er ferdig i hagen. Eller bruk hansker.

Hold snegler unna med kobbermynter
Gamle mynter er stjernen i showet – Visste du at sneglene hater kobber? Lim gamle mynter til en ren tennis- eller fotball med vannfast lim og legg den i hagen din. Det ser pen ut og holder grønnsakene trygge!

Plant gafler i bakken og hold rådyr og dådyr unna
Ingen ønsker å gå på en gaffel som er blitt klemt fast i bakken. Kil gaflene inn i bakken i nærheten av unge planter for å holde dyr unna hvis det er firbente dyr i området.

Hold sopp unna med kanel
En risiko med å flytte blomster, frukt og planter er at det er en høyere risiko for soppvekst på plantenes røtter. Beskytt røttene ved å dyppe dem i kanel før nyplanting.

Gjødsle med kaffegrut
Du kan resirkulere brukt kaffe ved å legge dem til komposten. Kaffen hjelper til med syrenivået i jordsmonnet og tilfører næringsstoffer (for eksempel nitrogen) til bakken.

Flickr
Roser i poteter!
Ta rosene og sett dem inn i poteter. Begrav så poteten i jorda og se på rosene blomstre. Potetene bidrar til å holde planten fuktig mens den vokser.

Vær kreativ og DEL disse tipsene med dine venner på Facebook!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->